تعریف برندسازی | برندینگ

تاریخ : 1348/11/10 نویسنده :admin2 بازدیدها : 356 موضوع : مقالات برند


تعریف برندسازی | برندینگ

برندینگ یا برندسازی فرآیند ایجاد و قدرتمند کردن برند شماست. وقتی ما به شرکت‌ها کمک می‌کنیم برندشان را بسازند، این فرآیند را به سه فاز تقسیم می‌کنیم:

  • اولین فاز هماهنگ‌کردن استراتژی برندتان با اهداف تجاری شماست.
  • دومین فاز توسعه تمام ابزارهایی است که برای القای برندتان نیاز دارید مثل لوگو، شعار و وب‌سایت.
  • درنهایت فاز سوم قدرتمندسازی و توسعه برند است.

استراتژی برند نحوه‌ی به انجام رساندن این وظایف است. اما برای ساده‌تر کردن، ساخت برند را به ۹ مرحله تقسیم کرده‌ایم.

۹ مرحله برای ساختن برند قوی | مراحل برندسازی

  1. تعیین راهبرد کلی تجاری

برندی قوی، که به‌خوبی از دیگر برند‌ها تمییز داده می‌شود، کار توسعه دادن شرکت شما را راحت‌تر می‌کند. بنابراین تعیین کنید که چه نوع شرکتی می‌خواهید باشید.

  1. شناسایی مشتری‌های هدف

مشتری‌های هدف شما چه کسانی هستند؟ اگر بگویید «همه» مرتکب اشتباه بزرگی شده‌اید.

تحقیقات ما به‌روشنی نشان داده‌اند که شرکت‌هایی که رشد و درآمد بالایی دارند روی مشتری‌های خاصی متمرکز می‌شوند که به‌طور شفاف تعریف‌شده‌اند.

  1. تحقیق در مورد مشتری‌های هدف

شرکت‌هایی که روی گروه مشتری‌های هدفشان پژوهش انجام می‌دهند، سریع‌تر رشد می‌کنند و سودآورترند. تحقیقات به شما در درک دیدگاه و اولویت‌های مشتری‌های هدفتان کمک می‌کند، نیازهایشان را پیش‌بینی کنید و پیامتان را به زبانی منتقل کنید که در ذهنشان باقی بماند.

  1. مشخص کردن جایگاه برند

حالا آماده‌اید تا جایگاه برند شرکتتان را در بازار مشخص کنید. نقطه‌ی تمایز شرکت شما نسبت به دیگر شرکت‌ها چیست؟ چرا مشتری‌های بالقوه‌ی شما که در قلمرو مخاطبین هدف شما قرار دارند باید شما را برای همکاری انتخاب کنند؟

  1. تعیین استراتژی انتقال پیام

پنجمین مرحله از مراحل برندسازی تعیین استراتژی انتقال پیام است. استراتژی انتقال پیام جایگاه برندتان را به پیام‌هایی ترجمه می‌کند که برای مخاطبین هدف شما ارسال می‌شود.

  1. تعیین نام، لوگو و شعار

اغلب شرکت‌ها نیازی به تغییر نام ندارند اما اگر شرکت جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اید، در حال ادغام واحدهای تجاری هستید یا نامی دارید که دیگر مناسب جایگاه شما نیست نیاز است نام شرکتتان را تغییر دهید. حتی اگر نام شرکتتان را تغییر ندهید، لوگو و شعار جدید می‌تواند برای حمایت بیشتر از جایگاه برندتان به کار بیاید.

  1. تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

در عصر اینترنت، بازاریابی محتوا یکی از انواع دیجیتال‌مارکتینگ است که نباید نادیده گرفته شود. این روش تمام‌ کارهایی را می‌کند که بازاریابی سنتی انجام می‌دهد اما به‌طور مؤثرتر. در بازاریابی محتوا از محتوای آموزشی ارزشمند برای جذب، پرورش و آماده‌سازی مشتری‌های بالقوه استفاده می‌شود.

  1. ایجاد وب‌سایت

وب‌سایت شما تنها ابزار و مهم‌ترین عامل توسعه برندتان است. جایی است که تمام مخاطبین شما مطلع می‌شوند چه‌کاری انجام می‌دهید، چگونه آن را به انجام می‌رسانید و مشتری‌هایتان چه کسانی هستند.

  1. اجرا، ره‌گیری و اصلاح

این مرحله در توسعه برند یکی از مهم‌ترین مراحل برندسازی است. واضح است که استراتژی توسعه برند هرقدر هم که قوی باشد اگر اجرایی نشود کار خاصی انجام نمی‌دهد.

مراحل برندینگ

۱هدف برندتان را کشف کنید

هر برند موفق یک هدف قدرتمند دارد و شما هم باید چنین هدفی داشته باشید. این هدف همان چیزی است که موجب می‌شود روزانه از خواب بیدار شوید. عرضه‌ی محصول یا خدمت‌تان برای رسیدن به همان هدف است.

۲برندهای رقیب صنعت خود را بشناسید و تحلیل کنید

شما نباید همان کاری را که برندهای بزرگ در صنعت شما انجام می‌دهند تقلید کنید. آنها را خوب بشناسید تا بتوانید خودتان را از آنها متمایز کنید. شما باید از نقاط قوت و ضعف آنها خبر داشته باشید.

۳مخاطب هدف برندتان را تعیین کنید

اساس برندینگ موفق تعیین مخاطب هدف و تمرکز روی آنهاست. یادتان باشد شما نمی‌توانید مطابق میل همه رفتار کنید، بنابراین مخاطبتان را خاص کنید و او را راضی نگه دارید.

۴تدوین سند مأموریت‌های برند

آیا در مورد مأموریت برندتان فکر کرده‌اید؟ اصولاً، باید توضیح شفافی از آنچه که شرکت‌تان بیشتر خواهان و مشتاق دستیابی به آن است، داشته باشید.

۵ویژگی‌ها و مزایای کلیدی‌ای را که برندتان پیشنهاد می‌دهد، مشخص کنید

همواره برندهایی با بودجه‌های کلان و منابع بیشتر وجود دارند که بر صنعت کسب‌وکار شما فرمانروایی می‌کنند. در این وضعیت بر ویژگی‌ها و مزایایی که شما را منحصربه‌فرد می‌کند، تمرکز کنید.

۶لحن برند منحصربه‌فردتان را تشکیل دهید

لحن شما به مأموریت‌ها، مخاطب و صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید بستگی دارد.

لحن برند ممکن است یکی از انواع زیر باشد:

  • حرفه‌ای
  • دوستانه
  • آمرانه
  • فنی
  • تبلیغی
  • محاوره‌ای
  • عالمانه
  • و …

۷اجازهدهید شخصیت برندتان بدرخشد

مشتریان به دنبال یک کسب‌وکار یا شرکتی که مشابهش زیاد است نیستند. مثلا آنها دنبال کافه‌ای مانند همه‌ی کافه‌های دیگر نمی‌گردند. آنها به دنبال یک تجربه‌ی تازه برای رفع نیازهایشان هستند.

۸داستان برند خود را بسازید

برای اینکه یک برندینگ موفق داشته باشید، خیلی مختصر و مفید به مشتریان‌تان بگویید چه کسی هستید. از لحنی که برای برندتان انتخاب کرده‌اید، استفاده کنید.

۹یک لوگو و شعار برای برندتان خلق کنید

زمانی‌که درباره‌ی برندینگ موفق فکر می‌کنید، احتمالاً اولین چیزی که به ذهن می‌رسد، المان‌های تصویری است. ما تا به اینجای کار درباره‌ی این مرحله از روند برندسازی صحبتی نکرده بودیم. در این مرحله باید خلاقانه عمل کنید.

۱۰برندتان را در همه‌ی جنبه‌های کسب‌وکارتان وارد کنید

یک برندینگ موفق هرگز متوقف نمی‌شود. برندتان باید همیشه به چشم بیاید و هرجایی که مشتریان‌تان هستند آن را ببینند، بخوانند و بشنوند. اجازه دهید بیشتر توضیح دهیم.

۱۱به برندینگ‌تان پایبند باشید

اگر زمانی خواستید برندتان را تغییر دهید یا به اصطلاح ری‌برندینگ کنید ثبات و حفظ هماهنگی اهمیت بسیار خواهد داشت.

معنای «برندسازی ملی» چیست؟

خیلی ساده می‌توان گفت، برندسازی ملی، به معنای به‌کارگیری تکنیک‌های برندسازی برای کشورهاست. مشابهاً، متخصصان این صنعت، به آن «برندینگ مکانی» و «برندینگ شهری» نیز می‌گویند.

حوزه برندینگ ملی تا چه حد گستردگی دارد؟

تعیین گستره مشاوره در زمینه برندینگ ملی حدسی و تخمینی خواهد بود، باتوجه به این مسئله که شرکت‌های مشاوره‌دهنده به کشورها، عموماً مطرح نمی‌کنند که از مشتریان ویژه‌شان چقدر هزینه دریافت می‌کنند (یا حتی اینکه آیا با این کشورها قرارداد می‌بندند یا نه). همچنین، مشکلاتی درخصوص تعاریف آن هم وجود دارد.

شما چطور توان یک برند ملی را اندازه‌گیری می‌کنید؟

پروژه‌ اجرایی مشترکی از سوی سایمون آنهولت و یک شرکت نظرسنجی (به نام گلوبال مارکت اینسایت/ GMI) تنها منبع اصلی برای اطلاعات عددی در حوزه توان‌های نسبی برندهای ملی است.

هر سه ماه، آنهولت و GMI نظرات مشتریان را درخصوص ۳۵ کشور جمع‌آوری می‌کنند، که اساساً این فعالیت در حیطه بازاریابی توسعه‌یافته با ردیابی ادراک‌شان از جنبه‌های متفاوت و متعدد تصویر ذهنی از یک کشور انجام می‌شود.

کدام کشورها در حال بهبود رتبه‌بندی برندشان هستند؟

اکنون کشورهای بسیار زیادی در حال همکاری با شرکت‌های روابط عمومی هستند و بسته به شرایط پیش روی هر کشور، به انواع ویژه‌ای از راهنمایی نیاز پیدا خواهند کرد. برخی کمپین‌های برندینگ به دنبال بهبود سطوح رقابت صادرات ملی کشور هستند.

سطح موفقیت فعالیت‌های برندسازی تا چه حد است؟

موفقیت پروژه‌های برندسازی به عوامل متعددی بستگی دارد اما اساساً به کیفیت محصول وابسته است. کمپین «بریتانیای خفن» تونی بلر، که به عنوان تغییردهنده پارادایم‌های سیاسی در یک کشور آزاد شناخته‌شده است، فوق‌العاده بود.

یکی از نکات جالب‌توجه آن کمپین تصمیم به تشویق مردم جهت اشاره به کشورشان به صورت «بریتانیا» بجای «بریتانیای کبیر» یا «پادشاهی متحد» بود.

ظهور برندسازی ملی برای خط‌مشی‌های خارجی چه معنایی دارد؟

آنهولت می‌گوید کشورها باید به سراغ شرکت‌هایی بروند که بتوانند مشکلات را حل کنند. «من به کشورها نمی‌گویم که چطور بازاریابی کنند. به آنها توصیه می‌کنم برای کسب اعتبار در خصوص چیزی که احساس می‌کنند، لایقش هستند، به چه خط‌مشی‌هایی نیاز دارند».

برندسازی محصولات فروشگاه

ممکن است تا اینجا برندینگ برای شما مفهومی مبهم باشد. اما خبر خوب این است که تا انتهای مقاله همه‌چیز را درباره برندسازی خواهید فهمید. اگر بتوانید برای برندسازی محصولات فروشگاهتان یک استراتژی بنویسید خواهید توانست کاری کنید که محصولات فروشگاه خودشان با مشتریان ارتباط برقرار کنند و احساسات مثبتی را در آنها برانگیزند.

کارهای تکراری| استراتژی خدمات به مشتری

تمرکز بر روی خدمات مشتری می‌تواند تصورات منفی را به نظرات مثبت (و مشتریان وفادار) تبدیل کند.بدین منظور لازم است دو کار انجام دهید:

۱ثبات داشته باشید

برندسازی محصول، نیازمند داشتن انسجام و ثبات در طراحی تصاویر، طراحی محصول، کیفیت و پیام‌رسانی است. برای ایجاد یک برند منسجم، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • پیامِ برند واضحی ایجاد کنید که هر محصول باید آن را منتقل کند.
  • پالت رنگی برای طرح‌های خود مشخص کنید.
  • یک راهنما تهیه کنید تا به وضوح بیان کند که لحن برند شما چیست.

۲تیم خود را نیز درگیر کنید

اگر محصولات شما بتوانند ارتباطی عاطفی با مشتریان‌تان ایجاد کنند، درصورتی‌که تیم انسانی شما توان پشتیبانی از تلاش‌های برندسازی‌تان را داشته باشد، تصور کنید قادر به خلق چه شگفتی‌هایی خواهد بود. آنها را آموزش دهید که با هر خریداری تعامل برقرار کنند.

در ذهن داشتن نکات زیر، به شما در ایجاد هویت برای کالاهایی که می‌فروشید کمک می‌کند تا محصولات انتخابی شما بتوانند، در مقابل مشتریان خود خاص و منحصربه‌فرد ظاهر شوند:

  • برندسازی در مورد احساس و عواطف است. بگذارید ارزش‌ها و رسالت شما، شما را راهنمایی کند. از خودتان بپرسید می‌خواهم مشتریان راجع به فروشگاه خرده‌فروشی من و محصولات آن چگونه فکر کنند؟
  • اگر محصولات شما قول یک چیز را بدهند و مشتریان به چیز دیگری برسند، برندسازی خراب می‌شود. اطمینان حاصل کنید که هم در زمینه‌ی طراحی و بسته‌بندی و هم در پیام‌رسانی و تحویل خود، هماهنگ هستید.
  • برندسازی، نتیجه‌ی داشتن لوگوی عالی یا بسته‌بندی عالی یا محصول با کیفیت بالا نیست، بلکه ترکیب همه‌ی این چیزهاست. شما می‌توانید از طریق این عناصر ملموس مانند لوگو و طراحی، پیامی هماهنگ ایجاد کنید و تجربه‌ی خاصی را از طریق خود محصولات ارائه دهید؛ به نحوی که با احساسات و امیال مشتری‌تان صحبت کند. با انجام این کار به ایجاد وفاداری مشتریان به برند کمک می‌کنید.





09177755652